Team L-Å Söderholm               

JAVA Å.

valack född 2021

Who´s Who - Xantippa Å.

_______________________________________________

2024-06-01

Han galopperade på nytt under Elitloppshelgen, denna gång efter 500m. Han känns som en riktig häst annars men har problem med aktionen. Han blev kastrerad i veckan då han haft tilltagande problem med sina testiklar. Kanske kan detta vara en orsak, i alla fall en bidragande sådan, till galopperna. Det blir säkerligen skönt att slippa problemet med en roterande/ stasad testikel. Vila gäller under helgen, sedan jogg en vecka.

2024-05-05

Han tränar på starkt men har inte lopp att starta i. Vi har siktet inställt på månadsskiftet och gör lite småjusteringar under tiden.

2024-04-18

Han har tränat på efter galoppen på Valla senast. Nu börjar han kännas stabilare i rakbanejobben men ska testas på Sundbyholm innan vi tar beslut om fortsatt matchning.

2024-03-25

Java gjorde bort sig kort innan bilen släppte fältet senast men gick bra efter det. Han har jobbat som han ska och när han på onsdag startar på Solvalla hoppas vi på felfri avgång och att han kan vara med i avslutningen. Han behöver hårdhet och får göra några starter så får vi summera och planera därefter.

2024-03-10

Java startar på Axevalla på tisdag i ett treåringslopp. Han var bra i årsdebuten på Solvalla som trea med sparat imål och bör ha gått fram med det loppet. Jag tror att han kan vara med i striden på tisdag. Han är lite tight i aktionen och har främst starten som sin mest kritiska punkt. 

2024-02-25

Java har fått ett par snabbjobb på Sundbyholm med 1.19/2100m som snabbast. Han kommer att starta på Solvalla på onsdag och han har en intressant säsong framför sig.

2024-02-02

Trevlig hingst som har fått mycket tung träning hemmavid. Han gick det första jobbet i backen idag och får varva med banjobb framöver.

2023-12-17

Java var riktigt duktig på långresan till Jägersro i onsdags. Han skötte loppet bra och mer kunde vi inte begära då motståndet var bra. Han är stor och gänglig i kroppen och måste växa i sin kropp mer. Nu väntar en Veterinärkoll innan vi tränar en period inför nästa säsong. 

2023-12-04

Java Å. kom till oss i fredags kväll efter en fin sista start för Oskar Kylin-Blom. Han har hunnit göra fyra starter med en seger och nu senast ett andrapris som meriter. Det är en högrest men lätt hingst som vi hoppas kunna utveckla till att få en fin karriär hos oss.