Team L-Å Söderholm               

WHITESAND

 

Valack född 2013

 

Maharajah - Ebony Ovel

 

__________________________________________________________________

2019-08-18

Försäkringsbolaget har sannolikt fått in behövliga intyg från veterinären nu då ärendet nu ligger öppet, som det heter. Vi hoppas få besked inom kort.

2019-08-09

Byrokratin går sakta. Än har jag inte hört något från försäkringsbolag eller Easy KB om utfallet av Veterinärens utlåtande om Whitesand. Jag kommer att försöka jaga någon som kan ge svar så vi kan gå vidare.

2019-07-05

Det var inget positivt besök hos veterinären i måndags. Hans skada gör det mycket svårt för honom att hålla ihop som travhäst. Han får avsluta sitt travliv och just nu har vi brydderier om vad som är bäst för hästen.

2019-06-29

Whitesand ska till Veterinären på måndag för en bedömning av skadan och ligamenten runt om. Då får vi besked om hans möjlighet att fungera som annat en travhäst framöver.

2019-06-18

Whitesand är åter skadad. En ny fraktur på kotsenbenet har tillkommit. Efter att ha förhört mig med Veterinär Flemming Winberg ser hans framtid som travhäst inte ljus ut. Beslut gällande Whitesand kommer att tas i samråd med delägarna.

2019-06-02

Whitesand var mycket fin på 1.24,5/1600 med 1.20 sista 500 igår, lördag. Travet flöt fint och det fanns inget att klaga på.

2019-05-22

Whitsand gick jobb igen på Sundbyholm. Han var åter pigg och träningsvillig på 1.30/2100 med 1.27,5 sista varvet.

2019-05-15

Whitesand gick det första jobbet på Sundbyholm på ett år sedan han läkt för den skada han ådrog sig. Han kändes riktigt fin på 1.30/2100m. Han kommer att jobbas på Sundbyholm regelbundet framöver. Det är svårt att veta hur snabbt han kan vara tillbaka på startlinjen igen och vi tar ett jobb i taget med honom.

2019-05-12

Tränar bra i intervallerna och ska jobbas på Sundbyholm på tisdag.

2019-04-26

Han vilade i förra veckan då han var lite förkyld. Denna vecka har han joggats och han gick intervaller igår och kändes finfin.

2019-04-10

Whitesand har fått klartecken att gå jobb nu och han har fått två intervalljobb så här långt där han känns pigg och fin. Vi ökar på träningen så smått nu.

2019-03-24

Veterinären skulle ha röntgat honom men har skjutit på det. Hoppas få det gjort den kommande veckan så vi kan få klartecken att börja träna honom i lätta jobb till att börja med.

2019-03-03

Whitesand joggas fyra gånger i veckan och känns allt starkare. Pigg är han och är redo för snabbjobb så tillvida. Vi ska kontrollröntga honom igen inom kort och ser då om vi får klartecken att börja försiktig snabbjobbsträning.

2019-02-09

Whitesand har kommit igång med träningen efter sin långa konvalecens. Han joggas fyra, fem dagar i veckan. Han är förstås ivrig och pigg men mår också bra av att få röra på sig igen. Vi joggar honom någon månad till innan vi börjar köra någon form av snabbjobb.

2019-01-04

Whitesand inledde med att göra allt bättre prestationer i lopp. I början av april vann han överlägset och vi fick förhoppningar om ett fint år. Olyckan var dock framme kort senare och han ådrog sig en fraktur på ett litet ben i en bakkota. Efter konsultation opererades Whitesand på Stavs hästklinik av Flemming Winberg. Konvalecensen har varit lång och till en början var det boxvila som gällde för Whitesand. Efter hand har han kunnat skrittats allt längre stunder och därtill kunnat visats i en liten hage och Whitesand har hela tiden haft humöret på topp. Skadan har följts upp med flera röntgenkontroller och det har gått sakta men sett stabilt ut. I Januari kommer vi att åter röntga benet och förhoppningsvis kan han börja joggas efter det. Whitesand har en hel del kvar att visa på banorna och vi ser fram mot 2019.

2018-12-16

Det är fortsatt skritt som gäller, men nu 2x skrittmaskinen/ dag och dessutom får vi börja skritta honom för vagn. Det blir så klart lite roligare för honom att få gå ut på turer i skogen och se sig om. I januari får vi efter kontrollröntgen igen börja att jogga honom.

2018-11-24

Röntgen har gjorts och rådet från veterinären efter dennes kontroll av bilderna var att det hela gick bra men sakta framåt. Whitesand får nu gå i skrittmaskinen två gånger om dagen och inom kort också börja skrittas för vagn. Om två/ tre månader ska han börja joggas igen. Någon gång i samma tillfälle görs åter en röntgenkontroll.

2018-11-12

Allt bra med Whitesand och nu väntar röntgen inom kort, kanske denna vecka.

2018-10-22

Allt bra med Whitsand och möte med delägarna sker på lördag förmiddag.

2018-09-28

Whitesand fortsätter med sitt dagliga schema och han ser ut att må förträffligt.

2018-09-04

Han går fortsatt i skrittmaskinen varje dag och kan snart börja skrittas för vagn. Läkningen går långsamt och en ny kontroll med röntgen görs om ca tre månader.

2018-08-23

Veterinären var och röntgade Whitesand i lördags. Bilderna skickades först igår, så vi får avvakta innan Flemming på Stavs hästklinik har hunnit titta på dom och ge sin syn på läkningen.

2018-08-14

Han har nu gjort ca tolv veckor i box med de senaste veckorna med daglig skritt efter operationen och han mår fortsatt bara bra. Han trivs och har lagt på sig. Denna vecka väntar en kontrollröntgen innan vi fortsätter Whitesands uppträning. Förhoppningsvis kan vi börja skrittträna honom för vagn och att han kan börja vistas i en liten paddock.

2018-07-28

Whitesand mår fortsatt bara bra och äter och dricker som han ska. Han har lagt på sig och ser fin ut. Den gångna veckan har han skrittat 40 minuter i skrittmaskinen varje dag och om två veckor drygt ska han kontrollröntgas. 

2018-07-15

Han har börjat skritta varje dag i skrittmaskinen. Från tio minuter per dag, till nuvarande 20 minuter per dag som sedan ökas på med tio minuter varje vecka ett tag framöver. Han ser fin ut och verkar bara må bra.

2018-06-26

Whitesands sex veckor har gått gällande boxvila. Han kommer att åka på kontroll på måndag till Stav där han opererades. Sedan hoppas vi kunna få sätta igång att skritta honom dagligen.

2018-05-26

Allt är bra med Whitesand som har boxvistelse för dagen. Han äter och dricker samt får gå ut kort i grimskaft för skötare för att beta lite gräs varje dag.

2018-05-13

Whitesand blev opererad i onsdags och allt gick som det skulle enligt Veterinär Flemming Winberg på Stavs hästsjukhus. Whitesand är kvar över helgen och får troligen komma hem måndag eller tisdag. Han får boxvila de första sex veckorna, sedan en kontrollröntgen och därefter, om allt ser bra ut, kan han skrittas.

2018-05-06

På onsdag opereras Whitesand på Stav Hästklinik utanför Stockholm. Efter operationen får vi besked om exakt hur lång konvalescens det handlar om för Whitesand. Den preleminära prognosen sas vara 75% chans att bli återställd med upp till ett års konvalescens. Hur och så vidare får vi alltså mer klarhet i beroende hur operationen har gått.

2018-04-21

Whitesand blev halt i tisdags och troligen vrickade han sig. Dagarna efter har han blivit allt bättre men är fortsatt svullen i kotan det handlar om. Han kommer att kollas upp av Veterinären i början av nästa vecka och får då klarhet i vad det handlar om för skada.

2018-03-28

Whitesand gick ok som femma på Romme i fredags. Han var stark och höll farten fast han inte riktigt hade farten att utmana de främsta i loppet. Vi siktar på ny start inom ett par veckor.

2018-03-18

Whitesand har tränat på under veckan efter senaste starten. Han har varit fin och pigg och jag sneglar på några tänkbara propar som är aktuella att anmäla till.

2018-03-11

Whitesand gick bra som sexa efter ett bra slutvarv som gick snabbt. Han visar fortsatt form men behöver bli bättre från start. Vi letar på något nytt lopp till honom inom kort då han verkar ta loppen bra.

2018-03-04

Whitesand startade på V75 i söndags där han inte gjorde bort sig. Han kändes fin men kunde inte ta något efter att ha fått prova långt ut och från kön in på upploppet. Han startar på nytt på lördag i ramloppen till V75.

2018-02-11

Whitesand känns pigg i jobben och jag kollar efter någon passande uppgift till honom inom kort.

2018-01-28

Whitesand var mycket duktig som tvåa i fredags efter en fin spurt. Han gick nu bra på lång distans och då finns det flera lopp att välja på för honom. Om allt känns bra efter detta så får han starta på där det passar så får vi se hur han utvecklas framöver.

2018-01-21

Whitesand tycker jag gjorde vad han kunde för dagen i onsdags. Det räckte inte till pengar från sist utvändigt då det avslutades snabbt över upploppet och han hade problem att växla tempo 200 kvar. Han tog in lite sista biten och det var lite för kort distans för honom. Han har dock säkert nytta av den genomköraren och det var inga fel på honom igår då han gick några lätta intervaller. Han startar snart igen.

2018-01-08

Whitesands seger låg i tiden. Formen fanns där efter ett par bra starter och han visade upp en fin spurt och vann säkert men knappt på en seg bana. Han verkar bra efteråt och jag tittar som bäst efter något lämpligt lopp igen inom kort.

2017-12-23

Whitesand var mycket fin som tvåa i comebacken på Sundbyholm för ett par veckor sedan. Han startade på Solvalla igår och var då femma och gick bra in i mål efter ett lopp invändigt. Banan var lös och opassande för Whitesand som vill ha parkettgolv. Han gick bra på broddar på Sundbyholm så han ska kunna tävla på bra i vinter. Nästa start kan bli i början av Januari.

2017-12-06

Whitesand har sett ut och känts fin i träningen och på tisdag är det dags för start igen efter ett kortare uppehåll.

2017-11-19

Whitesand har tränat på men ligger högt i puls. Ett blodprov kommer att tas i början av veckan för att kontrollera om han dras med någon infektion. Det förra vi tog före förra starten sade att han haft en infektion flera veckor tidigare. Kanske har den inte släppt taget riktigt. Vi får svar snabbt efter provtagning.

2017-11-07

Gick jobb i djupsanden igår och känns fin men har lite hög puls. Nu tränar vi på ett par veckor innan vi startar på nytt.

2017-10-31

Gick ok som femma igår men har svårt att finna formen. Travsäker annars.

2017-10-29

Whitesand svek senast på Örebro. Blodvärdena efter var inte dåliga och han har fungerat som önskat i jobben. I fredagens jobb var han likaså fin men därimot var återhämtningspulsen för hög. Vi kommer därför att ta ett blodprovimorgon, måndag, på honom. Han är alltså osäkert startande på tisdag.

2017-10-01

Whitesand gjorde det bästa loppet för oss senast då han blev femma på en 1.15-tid. Sista varvet gick ganska snabbt och han höll ryggen bra och ser ut att bli bättre och bättre. Vi tittar på nya startmöjligheter inom kort för honom.

2017-09-20

Gick okej efter sen lucka. Var seg i rygg och vill inte gå ända upp i rygg samt svårt med tempoväxlingar. Behöver bättra sig på den punkten. Han startar på nytt på Sundbyholm på tisdag.

2017-09-10

Han var duktig som trea senast och kändes stabilare än tidigare. Det känns som han blir mer och mer kaxig men också mer avslappnad i loppen. Jobben sköter han på bra sätt. Vi siktar på start över längre distans nästa gång.

2017-08-30

Whitesand startar nu på regelbundet och han gjorde det bra på Mantorp i förra starten som femma men var ännu bättre igår som trea på Sundbyholm. Han blir allt mer lättkörd och slappnar av mer och samtidigt blir han stabilare för varje start. Nästa start planeras om ett par veckor igen.

2017-08-13

Han startar imorgon på Mantorp. Han har tränat bra och känns fin.

2017-07-25

Han har fått några träningsjobb där han varit fin. Han är startaktuell inom kort igen.

2017-07-09

Whitesand var fin efter senaste starten, lite kantig kan han vara men inte som tidigare. Dock har han haft besvär av en s.k.harhas, en mjukdel på baksidan av bakbenen som kan svullna vid ansträngning, vilket den gjort på honom. Efter konsultation med veterinären behandlade vi den i onsdags och han har bara gått i hagen sedan dess. Den kommande veckan ska han joggas inledningsvis och i slutet av veckan kan han öka träningen, men han är i startkondition och behöver inte några särskilt tuffa jobb. Jag tittar efter och planerar för nästa start just nu.

2017-06-29

Gick bra idag på Örebrotravet som trea efter en stark avslutning.

2017-06-25

Whitesand Galopperade senast på Mantorp. Han kändes annars travsäkrare och snabbare och är på rätt väg tycker jag. Nu får han det lugnt och joggas bara fram till torsdag då han startar på nytt.

2017-06-14

Han känns fin i träningen och efter ett bra jobb i måndags blir det start på måndag på Mantorp.

2017-06-05

Whitesand har stått över för behandlingen av framknäna. Han joggades idag och kändes fin. På onsdag blir intervallträning igen och det kan vara aktuellt med start igen före midsommar.

2017-05-17

Han var mycket duktig som trea i förra veckan. I helgen blev han dock halt igen och vi gjorde en undersökning inför veterinären igen. Denna gång beslutade vi att röntga hans framknän och detta blev gjort idag. Röntgenbilderna visade inga förändringar eller fel vilket i sig var väldigt bra. Vad som orsakar den plötsligt uppkomna hältan och ibland lika plötsliga fräschheten börjar vi nog komma underfund med. Han ska joggas imorgon igen och före det ska Sirpa (som är equiterapeut) titta på honom då vi misstänker att det kan vara muskel eller ligamentrelaterat.

2017-05-07

Han startar på torsdag. Han gick sista rejäla jobbet i lördags och var fin i detta.

2017-04-20

Han gick bra i ett provlopp i förra veckan men var halt i början av veckan på ett framben. Kanhända beroende på en hovspricka som vi åtgärdat idag. Imorgon kommer veterinären på besök för andra hästar men denne får då titta på Whitesand och ge sin bedömning på det hela. Beror hältan på hovsprickan eller en hovböld så släpper hältan inom några dagar.

2017-04-09

Han blev för ivrig senast vid debuten för oss samtidigt som balansen inte stämde. Han känns pigg och bra hemma efteråt och på tisdag ska han gå ett provlopp så vi får känna på den nya balansen. Fungerar han bra så ska vi leta upp ett lopp igen till honom.

2017-03-25

Whitesand känns fortsatt fin i träningen. Han fungerade bra i ett provlopp i förra veckan där han fick gå fram utanpå ledaren sista 700 och han gick mycket bra som målfotoslagen via 1.16 sista varvet och snabbare sista 500. Han ser ut att behöva ett banjobb till i början av nästa vecka och planeras för start i början av april.

2017-03-09

Han känns jättestark i jobben men vi har inte fått testa honom i provlopp sedan de stänkt för olika väderlekar. Han är så gott som startklar annars.

2017-02-13

Han har tränat bra hela tiden och fungerat bra. I fredags var han dock lite förkyld och han har vilat över helgen. Veterinären får titta honom i halsen innan vi fortsätter. Han känns startklar annars.

2017-02-05

Whitesand gick ett jobb på Sundbyholm i lördags. Han gick 1.21/1600m och var jättefin på det.

2017-01-19

Han gick ett jobb på Sundbyholm i lördags där han gick 1.20,5/2100m med 1.17 sista varvet och en snabb avslutning. Efter lite ombalansering kändes han bättre än i första testet som då var ett provlopp.

2017-01-07

Han gick ett provlopp i torsdags där han gick 1.20/2160m. Han kändes stark och han kan vara en tänkbar andelshäst. Han är i princip snart startklar.

2016-12-29

Han joggade idag första gången och det var en fin häst som kändes fräsch och fin. Han kan säkert starta i januari efter att jag har kört några jobb med honom.

2016-12-23

Whitesand kördes in av oss som ettåring efter betet men flyttades sedan till Stefan Hultmans stall. Han kommer dock närmast från Mattias Djuses stall där han nyligen startat. Ett spännande tillskott till stallets starthästar.