Team L-Å Söderholm               

 

 

 

Amorino

Hingst född 2014

Infinitif - Ameron cam

_________________________________________

Amorino in memorian.

 

2019-04-10

Amorino ströks i måndags sedan han blivit krasslig och drabbats av något virus. Ett blodprov är taget för att utesluta att det rör sig om något annat. Bara att vänta och se.

2019-03-24

Amorino kämpar på bra i loppen men har haft otur och fått springa utanpå ledaren i de senaste starterna. Det är inte så gått om lopp men vi hoppas hitta något lämpligt om ett par veckor igen.

2019-03-15

Amorino känns fin efter senaste starten och startar igen på onsdag i Örebro.

2019-03-03

Fyra på V75 på Axevalla för två veckor sedan och fyra idag igen då Sundbyholm hade V75. Han har fin form för dagen. Kollas upp efter dagens start och planerar sedan fortsättningen.

2019-02-09

Amorino har startat på under årets inledning och han har blivit allt bättre. Han har i de senaste starterna visat speed vilket är oerhört viktigt. Han har haft otur med positionerna på slutet men som han känns kommer han att få bra utdelning i vinter på formen. Visar han sig kunna gå snabbt också så kan han förhoppningsvis duga i sommar också."

2019-01-04

Amorinos avslutning på 2018 blev riktigt bra. Två starka prestationer den tunga vägen utvändigt ledaren med en seger och ett fjärdepris lovar gott in på det nya året. Amorino fick det lugnt över nyår och gick det första intervalljobbet igår, torsdag. Han kändes fin och han kommer att få starta på under vintern när det dyker upp lopp. Jag siktar på att starta honom någon gång i mitten av månaden igen.

2018-12-01

Amorino gick bra senast. Han fick ett rejält jobb i torsdags och jag hoppas att han svarar bra på det och är ännu lite mer förbättrad då han startar på måndag.

2018-11-24

Amorino gjorde ett hyggligt slutvarv i måndags som fyra. Han saknar farten än och vi får nöta på och han startar förhoppningsvis på nytt den andre december på hemmaplan, dit han är anmäld.

2018-11-12

Amorino gick bra som fyra i Örebro. Han känns fräsch och fin efter det hemma i träningen och kommer att starta inomnågon vecka igen.

2018-10-22

Amorino startade igår och var kanske en aningen blek. Han har lite svårt att växla tempo än och är lite för seg i loppen. Jag tycker dock att han är bra igång och hoppas att han efter några starter hittar en högre växel. Vi måste dock få honom lite lugnare före loppen då han lägger lite för mycket kraft. Hemma sköter han sig.

2018-10-09

Amorino blir allt bättre och att han "bara" slutade femma igår var mitt eget fel som styrde ut honom redan 600 kvar till attack. Vi lämnade en bra rygg och han hade varit trea, fyra annars. Han har dock gått fram på flera punkter. Han visar startsnabbhet, som kan bli än bättre, och han tävlar i loppen, går upp i rygg bättre osv. Nu hoppas vi att han får vara fräsch och kan starta på regelbundet så bör formen komma efter hand.

2018-09-28

Amorino startade i måndags och kändes klart bättre i fält och kändes stark. Han blev bakdragen av en trött häst och fick inte chansen. Han fungerade inte hundra i travet. Det får vi lösa men det känns som han kan starta inom kort igen.

2018-09-04

Amorino ströks senast pga dåliga blodvärden. Han hade känts fin före det men har nu vilat. Nya prov är tagna och jag väntar svar ikväll eller imorgon förmiddag.

2018-08-22

Har gått fram i varje jobb och känns lika fin som inför senaste starten. Han startar på Mantorp på måndag.

2018-08-14

Fin i ett jobb på Sundbyholm i torsdags där han gick 19,5/1600m. Det saknades skärpan till slut och han har jobbat vidare den här veckan. Mycket fin i dagens intervalljobb och går framåt fint med varje jobb igen. Inte långt från start igen.

2018-07-20

Amorinos galopp i onsdags kan ha orsakats av att han gick barfota, även fast han vann tidigare i år utan skor. Han kan bli lite trång i gången/ aktionen när han inte får löpa ut ordentligt, och när han fick häst framför sig var det lite så det kändes. I provloppen kör vi inte i samma farter som i lopp så det är inte alltid enkelt att förutspå. Dock kom galoppen häftigt på även om han inte var helt prickfri i travet straxt före. Vi ska kolla upp honom med veterinärens hjälp, men han ser fin ut i benen och är pigg och äter bra, så det kan inte handla om några allvarligare saker. Som helhet tycker jag ändå att han kändes rejälare och snabbare än tidigare i år, så han har säkert en fin höst framför sig.

2018-07-15

Amorino har tagit provloppen bra och han har fungerat bättre för varje gång. På onsdag startar han på Sundbyholm. Det handlar om att testa honom och se var han står och förhoppningen är att han ska hävda sig väl, fast distansen kanske är i kortaste laget?. Fungerar han bara någorlunda så kan vi  förhoppningsvis börja starta regelbundet efter detta.

2018-07-01

Amorino gick ett provlopp på lördagen. Han spetsade i de två första starterna från spår ett men eftersom han ska övas på att gå med i rygg så valde vi att lämna över i den giltiga starten och göra som tänkt. Han sköter sig allt bättre och gick med bra i rygg in i mål trots snabb avslutning. Han kommer att få ytterligare ett banjobb men kan vara startaktuell efter det, kanske i mitten av juli.

2018-06-26

Han tränar på och varvar intervaller hemmavid med något provlopp/ jobb på Sundbyholm. Troligen blir det provlopp igen på lördag förmiddag.

2018-06-12

Amorino var med i ett provlopp i lördags. Han gick med okej i rygg när tempot skärptes och gick bra i avslutningen som trea. Han är långstegad och har svårt att växla tempo i speedkörning men är av starkare och segare modell. Han kändes fin i lätta intervaller idag, tisdag, och ska gå ett provlopp på lördag igen.

2018-05-26

Amorino jobbade bra i tisdagens tuffare intervallpass och han kändes smidig och fin som svar på det i fredagens standardjobb.

2018-05-21

Inga fel har upptäckts på Amorino. Han kommer att jobbas tuffare innan nästa start som inte är bestämd än. Han jobbas imorgon och på fredag och vi ser då hur han är men han bör samtidigt ha gått fram med starten i förra veckan.

2018-05-13

Halsen var bra vid återbesöket och Amorino har fått jobba efter det och han har känts pigg och fin. Han startar på Örebrotravet på tisdag lunch.

2018-04-30

Amorino är struken till kvällens lopp på Mantorp. Som tur var hann vi att kalla in Veterinären för en kontroll i halsen. Det visade sig att han hade tecken på halsinfektion, inte mycket, som hade äventyrat genomförandet av loppet. Vi hoppas att det inte blir värre och planerar ett återbesök om några dagar.

2018-04-21

Amorino tränar bra i väntan på någon vettig proposition.

2018-03-28

Seger igår på Solvalla. Han gjorde det från utvändigt ledaren. En stark prestation. I helgen kommer han att joggas och önskar hitta en bra proposition om ett par, tre veckor.

2018-03-18

Amorino ligger i hårdträning under tiden vi väntar på att något passande lopp ska dyka upp i propositionerna. Som det känns ska han vara startklar om två veckor, men det under förutsättning att träningsbanorna är körbara. Om vi missar en dag kan det dröja en vecka kanske beroende på vad som finns att anmäla till. Han känns fin och det var bra att det har varit dåligt med lopp och att vi kunnat träna istället.

2018-03-04

Efter en lättare halsinfektion och vila den gångna veckan väntar träning igen den kommande veckan. Förhoppningsvis ligger nästa start ca två, tre veckor bort.

2018-02-11

Amorino var seg på Solvalla. Efter en startgalopp kändes han fin ända till varvet kvar då tempot började dras upp. Ett blodprov är taget och vi väntar svar under måndagen. Om inget tyder på några fel med blodvärdena, vilket vi hoppas, så hade han en dålig dag bara och då kan jag träna som önskat igen och se fram mot någon ny uppgift.

 

2018-01-28

Amorino var fin som fyra på Solvalla senast och gick riktigt bra inne i fältet vilket är viktigt att lära sig tidigt. Han hade lite svårt att växla tempo in på upploppet men gick sedan fullt bra. Han har joggats efter starten och känns bara bra. Jag tittar efter ett nytt lopp till honom så han får rutin och utvecklas.

2018-01-21

Amorino har tränat på efter segern och han är anmäld till start på Solvalla på tisdag. Han kändes pigg och träningsvillig i gårdagens intervalljobb, vilket är uppåt då han oftast är lite oinspirerad när han tränar själv. Vi vet inte vad han kan tidsmässigt och han lär normalt gå snabbare en i debuten, men banans beskaffenhet avgör den saken. Hur som helst blir det intressant att se var han står i dagsläget.

2018-01-06

Amorino gjorde sin andra start igår och gjorde det med den äran.  Han spetsade från spår fyra och i ledningen kunde ingen hota. Banan var tung och seg men Amorino klarade det bra. Nu väntar några dagar med vila och jogging i skogen, sedan tillbaka till ordinarie träning också börjar vi titta på någon ny uppgift till honom.

2017-12-23

Amorino var positiv som femma i tisdags. Han var visserligen lite flegmatisk, men han kopplade inte riktigt att det var tävling. Han gick ändå 18,7/2140m på hård vinterbana och på broddar så jag var nöjd. Han såg nöjd ut efter och var inte tom. Han var också smidig och fin idag då jag joggade honom i skogen, samt harmonisk och hade verkligen tagit loppet bra. Vi kan nog se framtiden an med honom. Nästa start lär inte dröja. Någon gång i början av Januari hoppas jag hitta något passande lopp.

2017-12-03

Amorino var riktigt fin i kvalet. Nu trimmas han för debut, förhoppningsvis denna månad.

2017-11-19

Amorino har känts fin i jobben under veckan som gått och han kvalar på Sundbyholm på tisdag.

2017-11-07

Amorino var finfin i ett jobb på Sundbyholm idag. Tillsammans med Sahara Storm gick han 1.18,5/1600m i andra heatet och har verkligen tagit åt sig av den nya träningen. Ser allt bra ut i nästa jobb kan vi börja snegla på kval.

2017-10-29

Amorino gick i lördags sitt första jobb på travbanan sedan i juni/ juli. Han gjorde det i ett provlopp. Efter ett lopp i andra par utvändigt med tempo 1.25 första 1500 attackerade han i tredjespår 700 kvar och rundade fram utanpå ledaren (rutinerade Must Have). Denne var förstås överlägsen de andra då han stack iväg till seger via 1.14 sista 500. I rygg på Must Have smög Cheermeupto som också var tvåa, men ett par längder efter denne gick Amorino in som trea via 19,3 sista 1000 och snabbare sista 500. Det var ett överraskande bra besked av Amorino. Nu väntar ytterligare vässning i jobben och något provlopp till. Jag kan nu börja se ett kval för honom inom överskådlig tid (före årsskiftet).

2017-10-01

Amorino har nu gått tre intervalljobb och han känns allt piggare. Vi ökar på träningen rejält den kommande veckan.

2017-09-20

Vi har tagit stygnen på Amorino och han har joggats alla dagar den här veckan. Imorgon blir det ett par intervaller och det blir de första på några veckor.

2017-09-10

Amorino har haft en del otur på slutet. Efter behandlingen var det dags att börja röra på honom då oturen var framme. Han hade ådragit sig ett sår över ett framknä när han vistades i hagen i onsdags och det såg ut som det fanns risk att leden var punkterad. Antibiotika sattes in och veterinären gav beskedet att ledkapseln var intakt. Amorino syddes och fick ett bandage över skadan och har ordinerats boxvila med korta promenader. Vi lade om bandaget idag och det hela ser ut att läka bra. Bara att gilla läget och ta det från nu.

2017-08-30

I det senaste jobbet var Amorino inte till sin fördel då han fuskade med travet. Veterinären tittade på honom idag och fann att han var öm i sina framben. Amorino behandlades och får vila i en dryg vecka innan han skrittas och kollas igen.

2017-08-13

Jag tycker att han svarat bra på den omlagda träningen och han känns både piggare i jobben och starkare. Om någon vecka kan det vara aktuellt med något provlopp.

2017-07-25

Har vi lagt om träningen på lite och dessutom har han fått sällskap i hagen vilket kan få honom att tända till lite extra.

2017-07-09

Amorino tränar på som vi vill hemma och han ska gå in till Sundbyholm under veckan. Återkommer med tid.

2017-06-29

1.26/2100m på Sundbyholm i tisdags. Kändes fräsch och fin och mådde bra av ett lättare banjobb.

2017-06-24

Amorino kändes fin i provloppet i förra veckan och gick imål på 1.21,5/2140m men är ännu lite seg och valpig. Bara att träna på.

2017-06-14

Amorino får fortsatt regelbundna intervalljobb och vi siktar på att ta med honom i ett provlopp på torsdag.

2017-06-05

Träningen går som den ska utan avbrott och vi siktar på ett banjobb i nästa vecka. Som snabbast har han jobbat 1.20/ 1600m.

2017-05-17

Amorino tränar bra och ska gå ett jobb/ provlopp imorgon, torsdag.

2017-05-07

Han har gått ett intervalljobb efter kastrationen och var jättefin i detta. På tisdag planerar vi ett jobb på Sundbyholm.

2017-04-27

Amorino mår bra efter kastreringen. Han joggas varje dag för att hålla eventuell svullnad borta.

2017-04-20

Amorino börjar vakna till med vårsolen så som de flesta hingstar. Han visar dock tilltagande att han är lite för bekymrad om de han tränar med och springer lite med handbromsen i. Eftersom han också börjat visa intresse för den som leder honom till hagen och dessutom är känslig i psyket och inte så hård att säga till så har vi beslutat att kastrera honom vilket blir lugnare för honom. Han kommer då att kunna växa i och muskla på sig bättre och fungera bättre i träningssyfte också. Amorino känns annars fräsch och fin och kommer inte att tappa något i tid vad det gäller träningen, snarare tvärt om.

2017-04-09

Jättefin i provlopp i torsdags. 1.22,5 sista 1000 och en bra avslutning sista 150. totaltiden blev 1.25/ 2140m. Nu väntar träning hemma i ca tio dagar innan det är dags för ett nytt jobb/ provlopp.

2017-03-25

Tränade på Sundbyholm i torsdags och gick då 1.23/1600m. Han öppnade 1.20 första 500 så han har verkligen kommit igen bra efter julhelgernas förkylning.

2017-03-09

Fungerar bra i jobben hemmavid i väntan på bättre bana på Sundbyholm.

2017-02-18

idag var Amorino inne till Sundbyholm där han gick jobb, det första sedan i början av december. Han kändes jättefin på 1.27/1600m. Det var en bra start för honom och nu fortsätter vi med regelbundna jobb på Sundbyholm.

2017-02-13

Tränar på bra. Han ska in till Sundbyholm på lördag förmiddag för ett första jobb där, om vi inte får tjällossning.

2017-02-05

Amorino fungerar perfekt och hostan har hållt sig borta nu när han fått ett par intervalljobb. Han rör sig fint i jobben och han kan öka på träningen lite den kommande veckan. Om ett par veckor kan vi ta med honom in till Sundbyholm för ett första jobb där han bara ska få lunka runt i det tempo som han gör bra, gissningsvis 1.28-1.30. Efter det kan vi börja lägga upp ett schema så gott det går (man måste vara observant och kunna ändra schemat efter hand efter hur hästen svarar på varje jobb).

2017-01-19

Amorino tränar lugnt än så länge. Han har växt till sig och ser nästan färdigvuxen ut. En vacker häst. Han står under medicinering i en vecka men får joggas under tiden. Det är för att han inte ska få något trassel med halsen efter den två veckor långa förkylningen. Om allt går som det ska så kan han börja gå intervaller i början av februari.

2017-01-07

Amorino har frisknat till och på måndag börjar han träna igen. Han kan inom kort gå till Sundbyholm för träning.

2016-12-29

Amorino har åter drabbats av en förkylning och den har suttit i över julen och vi kan bara vänta ut den. Före den kändes han jättefin i jobben. Vi hoppas att han snart är frisk igen och kan ta sikte mot en spännande säsong.

2016-12-07

Han blev förkyld hastigt i helgen, men ser redan ut att vara på tillfrisknande. I förra veckan skulle han gå jobb i onsdags, men var då rejält halt när han sprang ut på banan och jag fick köra hem med honom. Veterinären tittade på honom i fredags morse och han var då helt perfekt???. Då fick han följa med till Sundbyholm igen och han gick då bra med 1.27 ett varv. Om han är frisk efter förkylningen ska vi planera ett banjobb i nästa vecka igen.

2016-11-28

Amorino var inne på Sundbyholm för en dryg vecka sedan och på en skitig bana fick han med sällskap springa 1.35/2100m. Han såg mycket fin ut. Eventuellt kan det bli ett jobb på Sundbyholm på onsdag förmiddag igen om vädret är med oss.

2016-11-16

Känns fin och vi planerar för ett besök på Sundbyholm på lördag förmiddag.

2016-11-03

Amorino har denna vecka börjat intervalltränas. Han ser fin ut och fungerar bara bra. Det ser lovande ut och om ett par veckor planerar vi att ta honom till Sundbyholm.

2016-10-20

Amorino har blivit behandlad rutinmässigt efter sina borttagna benbitar. Endast för att tillföra leden extra smörjmedel som hjälp. Han kändes fin i motionsturerna före och efter en vecka lugnt sedan behandlingen blir det till att jogga igen imorgon. I nästa vecka ökar vi så smått träningen och intervallträning står snart på schemat igen.

2016-10-10

Det har nu gått drygt tre veckor sedan Amorino fick börja träna. Han joggades idag och allt ser bra ut efter operationen. Imorgon ska han gå sina första intervaller, dock bara ett par, till att börja med. Sedan ökar vi på träningen succesivt. Om ca tre veckor kan det bli dags att åka till Sundbyholm för rutinens skull mest.

2016-09-25

Amorino har joggats i två veckor på tisdag. Han var förstås laddad i de första rundorna och busade lite men börjar sköta sig i takt med att han tränar mer och mer. Om ca två veckor kan vi träna på mer ordentligt och börja med intervallträningen igen. Allt ser riktigt bra ut nu.

2016-09-09

Efter operationen går nu Amorino i en liten hage och i nästa vecka får han börja jogga igen.

2016-08-26

Amorino mår bra efter operationen i tisdags. Han hade faktiskt fler benbitar än vad som sågs på röntgen. Hans vila blir inte så lång. Tre veckor skritt och sedan lätt motion i tre veckor och han kan sedan öka på träningen successivt."

2016-08-21

Hade benbitar, s.k.osteochondros i båda bakkotorno. Tidigare friröntgen visade endast en liten s.k.birkeland i den ena kotan som de bedömde han kanske inte skulle ha bekymmer av.  När han i dessa farter började få bekymmer och blev öm i höger  bakben, visade kontrollröntgen av båda bakkotorna på två benbitar i den kota man tidigare funnit en, och troligen ligger det en, lite svag kontur, benbit i den andra också. Tid är beställd för operation och avlägsnande av dessa bitar till på tisdag på Solvallas hästklinik där Docent Gunnar Nilsson utför operationen. Därefter väntar konvalescens i några veckor med skritt, därefter får han gå i en mindre hage, fortsatt skritt och därefter träning. Avbrottet blir dock inte särskilt avgörande för hans kommande karriär, möjligen något senare debut. Planen är dock som förut att träna efter deras förutsättningar och hur de växer och utvecklas vilket är oerhört individuellt. Om allt går som på räls kan han debutera i april, maj, juni, men det är omöjligt att planera så. Är det en bra häst så behöver vi inte vara oroliga. Då gäller det bara att inte köra sönder eller forcera för hårt.

2016-08-11

Amorino har tränat lätt sedan senaste rapporten även om han också gått intervaller. I det senaste jobbet visade han plötslig bakhälta som nästan omgående släppte. Efter det har han körts en gång till, i går, och visade då en rörelsestörning i ett bakben. Han ska kollas i morgon för att se om han är öm någonstans.

2016-07-31

Eftersom Sundbyholm är stängd för hopptävlingar får vi träna på hemma. Amorino känns fin i jobben och vi tar troligen honom till Sundbyholm om 10-14 dagar när banan är öppen igen.

2016-07-09

Amorino var till Sundbyholm i fredags. Det första jobbet där för honom. Tillsammans med en annan 2-åring skötte han sig jättebra och de fick jogga runt banan några varv åt båda hållen för att bli bekanta med allt utanför och på innerplan som de ofta kan springa och titta på. I 2100m travade de 1.40 i ganska jämn fart och de blev bara piggare och piggare ju längre vi körde.

2016-06-26

Efter en period där han varit orytmisk i träning har han nu börjat bli smidig igen. Han har bara joggats lätt i några veckor men kan nu börja återgå till normal träning igen.

2016-06-13

Han har varit lite knölig en tid och troligen har det handlat om lite växtvärk. Han har bara joggats under perioden men börjar nu bli som han ska igen. Han får jogga veckan ut och kan troligen återgå till ordinarie träning i nästa vecka igen.

2016-05-21

Inga konstigheter. Amorino tränar på och ligger som planerat still vid 1.40 på rakbana som snabbast.

2016-05-12

Amorino tränar på bra och har den här veckan tränats i skogen, bl.a. i långa heat, typ 1500 metersheat. Han rör sig bra.

2016-04-25

Amorino utvecklas som önskat utan att pressas. Han tränar i farter mellan 1.50-1.40 på rakbana men varvar med långsam träning i skogen.

2016-04-02

Han har fått börja träna regelbunden intervallträning sedan banorna blivit fina efter vintern. Han tränar i tempon mellan 1.47-1.55 och har inga problem med det utan fungerar perfekt.

2016-03-18

Fungerar det bra med. Han jobbas tillsammans med en stallkamrat varje gång och har börjat gå lite snabbare jobb mellan varven. Allt bra så här långt.

2016-02-22

Amorino fungerar som han ska och han tränar fortsatt ca en mil vid varje träningstillfälle. Vi har haft skiftande tränings-förhållanden och vi inväntar bättre väder innan vi vågar lägga in kontinuerlig intervallträning.

2016-02-12

Amorino sköter träningen bra och snart börjar det bli dags för att träna farter.

2016-01-21

Omlopp sköter sig som han ska och tränar nu ca åtta kilometer per gång. Travar perfekt.

2016-01-11

Han har skött sig bra på slutet och tränas som de andra ettåringarna så ofta vi kan. Det rör sig om ca sex kilometer per tillfälle för dagen.

2015-12-10

Amorino har flyttat till gården utanför Kjula. Där fortsätter vi med träningen av honom.

2015-11-12

MÖTE fredag 13/11 kl. 14.45.

Han har nu körts för vagn ett antal gånger, varav idag var den fjärde på tävlingsovalen. Han får jogga två varv, fortfarande med medhjälpare i vagnen, ifall han blir rädd för något, så det inte ska hända något onödigt. Han sköter sig mycket bra.

2015-11-01

Amorino har nu haft vagn förspänd för första gången. I fredags var det premiär och han skötte sig mycket bra. Även igår, lördag, gick han för vagnen och han skrittade på bra med öronen framåt och han ägnade ytterst lite tid till att fundera vad det var för något som hängde efter hela tiden. Han verkar rätt cool av sig, förutom att han fortfarande har lite myror i kroppen på stallgången när han spänns för, innan han kommer ut. Då är allt lugnt.

2015-10-08

Amorino har funnit sig riktigt väl i sin nya miljö. Han trivs i lag med sin kompis (1-årig hingst e, S.J's Caviar). Vi har också kommit en bit i inkörningen av honom och han tömkörs under veckodagarna och tog nästan omgående styrning. Han är rätt cool av sig under sina promenader på stallbacken. Vi har lite kvar att öva på vad det gäller att trä på huvudlaget. Men det går framåt och han blir allt bättre på det också. När han är tillfreds med det så börjar det bli aktuellt med att spänna honom för vagnen.  Sedan väntar en intressant och spännande vinter då vi får se hur han travar och hur han utvecklas.

2015-08-30

På fredagkvällen gick transporten från stallet utanför Fjugesta där Amorino föddes, till hans nya hem och till hans nya ägare och tränare på Sundbyholms travbana. Det tog en stund innan Amorino föriktigt gick på transporten, men när han väl stog där, i sällskap av La Grande Finale, som startat på Örebrotravet tidigare på eftermiddagen, ja då stog han stilla hela vägen hem. Nu har Amorino gått i hagen under helgen. Han kommer att få en kamrat att gå ihop med inom kort vilket blir nyttigt för honom. Sedan börjar arbetet med inkörningen. Vi kommer att anordna en träff om några veckor när han funnit sig tillrätta och kan visas upp.